tiles

Over Seeds of Yoga

Indiers geloven dat wij geboren worden met unieke mogelijkheden in “zaadvorm”. Deze zijn deels van genetische oorsprong, deels bepaald door de stand van de sterren en planeten bij onze geboorte en deels op zeer jonge leeftijd geplant door onze verzorgers. Sommige zaden komen tot volle wasdom en vormen dan onze overheersende karaktertrekken. Andere blijven steeds slapend in ons aanwezig - totdat er iets gebeurt dat ze wekt en aanzet tot hun groei.

Als je deze pagina hebt gevonden, dan zijn de zaden van yoga waarschijnlijk al gewekt in jou, waardoor dan ook - door iets dat je las, doordat je beste vriend of vriendin aan yoga doet of doordat een arts je aanried yoga te gaan doen. Of wat het verder ook maar was dat je ertoe aanzette om yoga te proberen.

Maar misschien is dat niet genoeg om de zaden tot volle wasdom te laten komen en hun totale potentieel te verwezenlijken. Zoals voor elk zaad zijn een goede omgeving en regelmatige voeding vereist voor hun volgende stap: vruchtbare grond, water, zonlicht en zorg helpen de zaden te groeien en op te bloeien tot hun eigen, unieke expressie.

En dit is in kort bestek waar Seeds of Yoga om draait - het bieden van de vruchtbare grond, de voeding, het zonlicht en de zorg die zaden nodig hebben om te groeien en tot bloei te komen. Met andere woorden, schitterende omgevingen, geweldige docenten en unieke evenementen wereldwijd die de zaden van inspiratie, verjonging, en transformatie voeden. Welkom bij Seeds of Yoga!

Yoga op reis

Hoe begon het allemaal? Op een dag zei mijn dokter: “Jij zou yoga moeten gaan doen.” En dat deed ik. Ik kreeg een zeer traditionele yogadocent aanbevolen, die genereus genoeg was om elke week naar mijn huis te komen om me priveles te geven. Hij keek echt naar de eigenschappen van mijn lichaam, naar wat ik op dat moment in mijn leven nodig had en introduceerde het idee van een eigen beoefening. Er ging een aantal maanden voor bij voordat ik echt zelf ging oefenen. Het voelde goed om wekelijks yoga te doen met de docent, te horen wat ik moest doen, hoe ik moest bewegen, hoe ik moest ademen. Maar om een of andere reden was het niet genoeg om zelf aan de gang te blijven tussen de lessen. Ik ging yogalessen volgen bij de plaatselijke sportschool, kocht mijn eigen yogamat en mijn eerste yogaboek. Maar wat uiteindelijk het verschil maakte was dat ik ongeveer een jaar later ging reizen. Mijn docent gaf me een serie houdingen op een A4-tje, een sessie van een uur voor onderweg zodat ik overal yoga kon blijven doen zonder verdere hulp.

En zo begon mijn yogareis, ik onderzocht mijn lichaam en geest door te oefenen op prachtige tropische eilanden, in de ongerepte natuur, geinspireerd door de spirituele leefwijze van Aziatische mensen en hun rijke culturen. Mijn ervaringen voerden me op een of andere manier dieper naar binnen en creeerden een belangrijke verbinding in mijn leven - yoga en reizen.

Uiteindelijk begon ik mijn reisbestemmingen te combineren met plaatsen waar een goede yogadocent zat. Ik kon een tijdje werken met de docent, de schoonheid van de mensen, de natuur en tradities in het gebied ontdekken en naar huis terugkeren met verse inspiratie en nieuwe yogainzichten.

En telkens als ik een plek ontdekte waar ik bijzonder werd geinspireerd door de schoonheid van de mensen, de natuur en de lokale tradities, dacht ik: “Wat een perfecte plaats voor een yogaretraite!”

En telkens als ik met een geweldige docent had gewerkt, dacht ik: “Wat een fantastische ervaring! Ik wou dat ik dit thuis ook had!”

Die plekken en docenten brachten iets diep in mij tot leven. En ik weet zeker dat ze ook een geweldige bron van inspiratie en transformatie voor jou kunnen zijn!