Reisinformatie

28 augustus - 5 september 2010
Yoga Holiday Retreat in Ubud, Bali

Het internationale vliegveld van Bali, Ngurah Rai International, bevindt zich in Denpasar. De transfer van Denpasar naar Andanda Cottages en terug wordt verzorgd. Als u voor of na de retraite elders op Bali verblijft, regelen wij de transfer naar/van Ananda Cottages van/naar enige andere locatie op het eiland.

Op het moment van schrijven beperkt de Indonesische regelgeving de geldigheid van toeristenvisa tot 30 dagen. Er geldt een visumtarief van 25 USD bij aankomst op Bali voor ingezetenen van 52 landen waaronder Nederland en de meeste Europese landen. Informeer vooraf naar de visumvereisten voor uw nationaliteit, aangezien voor sommige paspoorten geen visum kan worden verstrekt bij binnenkomst maar alleen via de ambassade voor vertrek. Het visum bij aankomst (Visa-On-Arrival, VOA) kan onder geen enkele voorwaarde worden verlengd. Als u langer wilt blijven dan 30 dagen, dien hiervoor dan ruim van tevoren bij de Indonesische ambassade in uw land een verzoek in voor een verlengd toeristenvisum dat een verblijf van maximaal 60 dagen mogelijk maakt en niet kan worden verlengd/overgedragen.

Als u in Nederland woont, bezoek dan voor meer informatie www.visa4indonesia.nl

Door de veelvuldige wijzigingen in de Indonesische regelgeving raden we aan contact op te nemen met de Indonesische ambassade in uw eigen land voor de meest recente informatie over visa voor uw eigen nationaliteit.

Verder dient u te beschikken over een geldig paspoort met een resterende geldigheid van ten minste zes maanden na de datum van uw retourvlucht vanaf Bali. Controleer de vervaldatum op uw paspoort ruim van tevoren.

Meer informatie over visa en reizen naar Indonesie in het algemeen is te vinden in het gedeelte Travel Bali op de website Bali Spirit (www.balispirit.com).

Afhankelijk van het land van vertrek kunt u kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen voor uw vlucht naar Bali. Vanuit Nederland en vele andere landen bieden Singapore Airlines, Malaysia Airlines en KLM betrouwbare diensten naar Bali tegen redelijke tarieven. Houd er rekening mee dat het vanwege de zomervakantie hoogseizoen zal zijn voor reizen van Europa naar Bali, zodat vroeg boeken sterk wordt aanbevolen om u te verzekeren van een plaats tegen een betaalbare prijs.

U bent verantwoordelijk voor het regelen van uw eigen reisverzekering en we raden u sterk aan om een goede te nemen!

Als u vragen hebt met betrekking tot visa of hulp wilt bij het boeken van een vlucht, neem dan via e-mail contact met ons op.

Langer verblijf op Bali

We raden u tevens aan een langer verblijf op Bali te plannen dan alleen de 8-daagse retraite. Bali ligt acht uur voor op GMT (Britse tijd), wat betekent dat u enige tijd nodig zult hebben om te wennen aan het tijdsverschil en geheel te herstellen van de lange vlucht.

Bali is bovendien een fantastisch vakantie-eiland, dat iets te bieden heeft voor elk budget en elke smaak!

U vindt er schitterende stranden, luxe spa's, wandelroutes van elke moeilijkheidsgraad, fiets- en paardenverhuur, surf-, duik- en snorkelfaciliteiten van wereldklasse, heilige tempels, eindeloze winkel-, kunst- en culturele evenementen, een geweldige keuken... of gewoonweg rust en stilte.

Bali is makkelijk te bereizen en zeer goed georganiseerd voor toerisme. We kunnen u vele plaatsen aanraden om te bezoeken of te verblijven, laat ons gewoon weten wat u zoekt...