GaiaTree Yoga
Teacher Training Retreat
29 juli - 20 augustus 2009:
Ubud, Bali, Indonesie

www.gaiatree-yoga.com

De boom van jouw leven

We leven in een uitzonderlijke tijd. Aan de ene kant hebben we meer dan ooit toegang tot de leringen van vele spirituele tradities. Aan de andere kant doen we daar niet echt ons voordeel mee – onze geest is drukker dan ooit en we blijven de innerlijke reis uitstellen, vol zorgen over dagelijkse trivialiteiten.

In retraite gaan betekent afstand nemen van die oppervlakte en tijd te maken voor contemplatie, het ontdekken van de innerlijke leraar en het in balans brengen van onze energieen. Onze opgefriste, aangevulde levensstroom kan dan een nieuw tempo en nieuwe richting vinden, onze visie kan aan helderheid winnen en onze ware dromen kunnen realiteit worden.

Je eerste taak is om je boom te vinden – een metafoor voor de stroom van je leven. Wat zijn je wortels? Waar stroomt de energie? Wat doet je groeien? Wat leidt tot stagnatie? Hoe rek je je beperkingen op? Waar groei je naartoe? Wat zijn je vruchten?

Je stelt jezelf deze vragen voortdurend, maar je wereldse verplichtingen en bezigheden trekken je aandacht snel weer naar de oppervlakte – wat jouw oppervlakte ook is. Maar de aard van elk oppervlak is dat het vroeger of later barsten en scheuren zal gaan vertonen, veroorzaakt door diepere golven van verborgen energie die voortdurend binnenin pulseren. Aan de ene kant verlang je naar vervulling, geluk en vrede (die je geboorterecht zijn), aan de andere kant ervaar je lijden (van jezelf of van anderen), als een eindeloos draaiend rad. Je accepteert zelfs dat de aard is van het leven, en je troost jezelf – maar beperkt jezelf ook – met kortstondige flitsen van geluk...

Oude geschriften en verlichte wezens vertellen ons echter dat er meer is. Meer dan onze gewone, geconditioneerde geest kan bevatten. Om dit in te zien, zul je voorbij de oppervlakte moeten gaan. Soms door in die scheur, in die pijn te springen, maar dat is niet de enige weg. Er zijn vele wegen. En een daarvan, eentje van goud, is Yoga. Ben je klaar voor die reis?

“Lijden komt voort uit onwetendheid. En onwetendheid is het gevolg van vergeten.”

Yoga is de kunst van de herinnering. Het biedt zoveel gereedschappen om je eigen bewustzijn in je herinnering terug te brengen – laag na laag. Door je je ware essentie te herinneren, wordt je een meester van je lichaam, je geest en je leven. Je bent zo vol van energie, dat je zelfs het leven van andere mensen kunt verbeteren. Je krijgt voeling met je bewustzijn, dat groter is dan het gevoel van ik en mijn. En je beweegt je gracieus in de realiteit die jij creeert.

GaiaTree Yoga Teacher Training Retreat

Voor herinnering (van je volledige potentieel, je gehele bewustzijn) heb je discipline, geduld, tijd en inspanning nodig. Door geheel op te gaan in Yoga – met je lichaam, geest, hart en ziel – zal je bewustzijn verschuiven naar de innerlijke waarheid en contact maken met de vredige en gracieuze levensstroom. Je boom – een metafoor voor het leven – wordt bewuster en levendiger.

Gaia is een Griekse aardgodin – ze voedt de bodem en maakt deze gereed voor groei. Het is ook een naam voor de boom waaronder Boeddha verlicht werd. En samen (Gayatri) vormen ze een voorspoed brengende mantra van een godin die de ultieme, onveranderlijke realiteit vertegenwoordigt die achter alle fenomenen ligt. Daarom hebben we deze naam gekozen, die symbool staat voor de innerlijke groei naar wijsheid.

De GaiaTree Yoga Teacher Training Retreat biedt een retraite-omgeving voor je leer- en oefenproces, waarin de yogamethoden diepgaand worden behandeld en beoefend. Wat je nodig hebt zijn geduld, oprechtheid en inspanning – de rest zal zich op natuurlijke en gracieuze wijze ontvouwen.

Als je een serieuze yogastudent of -docent bent of bezig bent je tot yogadocent te ontwikkelen, dan is deze training bedoeld voor jou.

Kom naar het heilige Bali en deel dit zeer speciale moment met ons,

Shanti ommm…

GaiaTreeYoga Team

Katiza Satya
Lea
Marco
Sandra

www.gaiatree-yoga.com